Hilton Amsterdam Airport Schiphol

Gasten vinden makkelijk hun weg naar en in het nieuwe hotel.

Zorg dat onze gasten makkelijk en snel hun weg naar en in ons hotel met een oppervlakte van ongeveer 40.150 vierkante meter vinden. Dat was, in het kort, de uitdaging die we van Schiphol Real Estate en Hilton WorldWide meekregen.

Een succesvol project door de geslaagde coproductie met opdrachtgever Schiphol Real Estate, exploitant Hilton Worldwide, architect Mecanoo en interieurarchitect HBA.

Het ontwerp is in lijn met exterieur, interieur en de positionering van Hilton Amsterdam Airport Schiphol cq. Hilton WorldWide. Er is niet alleen nagedacht over materiaalkeuze, kleur, dikte, pictogrammen en lettertype, maar ook over logische looprichtingen, optimale leesbaarheid, wijze van montage en het gedachtegoed van Hilton. Mede door de logische routes voelt de gast zich ook echt koning in het hotel.

De beslissingen zijn niet alleen genomen op basis van tekeningen. De opdrachtgever werd in een vroeg stadium betrokken door het produceren van proefmonsters. Echt zien en voelen dus. Vier prachtige lichtreclames sieren rondom het gebouw, buitenzuilen om de gast te verwelkomen en de weg te wijzen. In de parkeergarage de bewegwijzering en belijning. Het resultaat ten aanzien van de interne bewegwijzering? Een logisch geheel van onder andere 422 kamerbordjes, 82 verwijsborden, 51 liftpanelen en 38 etagenummers. Waar nodig werden bouwkundige plannen aangepast om de signage de perfecte plek te kunnen geven voor de gasten van het hotel. Uniek!

Bekijk alle foto's
7
Onze diensten bij dit project
Vergelijkbare projecten